Аварийните екипи достигнаха част от селата без ток в Добруджа 08.01 | 15:10

Заради затворените пътища все още има места, при които дори не е ясно къде е повредата

От iNews.bg

През последния час бяха разчистени пътищата и екипите на ЕНЕРГО-ПРО получиха достъп до област Силистра, община Кубрат в област Разград, общините Хитрино и Венец в област Шумен, както и до общините Търговище и Попово в област Търговище. Компанията пренасочи необходимия допълнителен ресурс към районите, в които обстановката е най-усложнена. Аварийните екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи очакват разчистването на другите непроходими пътни участъци, за да могат да достигнат до всички места на повреди по съоръженията и да възстановят електрозахранването.

Аварийните екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи продължават да работят по отстраняване на повредите по електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Към 13 часа днес без електрозахранване са около 50 населени места в областите Добрич, Силистра, Русе, Шумен, Търговище и Варна. Екипите на електроразпределителното дружество работиха по причинените от зимната буря аварии и през изминалата нощ.

Бързото възстановяване на електрозахранването на част от населените места в Североизточна България е възпрепятствано от многото затворени поради снегонавявания пътища. Към момента остават непроходими второкласни и третокласни пътни участъци, необходими за достъп до места на аварии по електроразпределителната мрежа, в общините Генерал Тошево и Добричка в област Добрич, община Тетово в област Русе и община Вълчи дол в област Варна.

Специалистите на компанията работят в координация и получават необходимо съдействие и помощ от областните управители, кметовете, Областните пътни управления и подразделенията на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", които организират почистване на непроходимите пътища и предоставят високопроходима верижна техника. Организирано е приоритетното почистване на пътните артерии, необходими за достъп до авариралите участъци на електропроводите. Ръководството на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи работи в постоянна координация с Министерството на енергетиката и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, областните и общинските щабове за защита при бедствия.

Водещи

Най-четени