Автобус с 30 души падна в дере 17.12 | 08:47

Инцидентът е станал на влизане в София. Няколко души са пострадали и са с травми

От Диана Цветкова

Автобус с около 30 души падна в дере при София рано тази сутрин.

При инцидента няма загинали, като някои от пътниците са получили различни травми. По-сериозно са пострадали двама души, единият от които е 70-годишен гръцки гражданин.

Деветима от пострадалите са прегледани в "Пирогов", като един от тях е оставен за лечение с локсация на рамо. Останалите са изписаин, съобщиха от болницата.

По първоначална информация шофьорът на автобуса,който е пътувал от Гърция за Пловдив, е загубил контрол над управлението, вследствие на което превозното средство се е завъртяло и се е обърнало в крайпътната канавка.

Инцидентът е станал на Околовръстния път, на около 50 м преди кръстовището с Филиповско шосе.

В този момент повечето пътници са били заспали.

"Връщахме се от Солун. Вече бяхме в София. Всички спяхме. По едно време си отворихме очите – рейсът се въртя наляво-надясно. Паднахме в малко дере...", разказа пътник от автобуса пред Нова.

 

Все иоще се изяснява причината за пътния инцидент, но вероятно "вина" имат падналата мъгла и заледеният път. Заради валежите от дъжд, които се очаква да продължат и днес, и близките до нулата температури, на много места в страната се образуват поледици.

В неделя само до 17,00 часа през "Пирогов" бяха минали 90 души с различни травми, пострадали заради заледяванията. От тях 22-ма са приети за операции.

 

 дават пари за наука в слаборазвити региони

Водещи

Най-четени