Агнешкото с 4-5 лв. разлика в различните градове 10.04 | 11:33

Хората да внимават с промоциите около Великден, предупреждават от Асоциация „Активни потребители”

От Кристиан Костурков

Фрапиращи разлики в цените на агнешкото месо в различните градове се наблюдават преди Великден. За това алармира Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация "Активни потребители” пред "България Он Ер”. Според думите му проверка на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата е показала, че на някои места в страната килограм от традиционното за великденската трапеза месо се продава на цени с по 30% разлика.

Това не е нормална търговска практика. Възможно е да има известни разлики в цените, но не и толкова големи – в случая от по 4-5 лева за килограм, стана ясно от думите на Николов. Според него това доказва съществуването на картелни споразумения и действия на местни монополи.

Засега не е ясно какви ще се най-честите оплаквания около стоките, които ще купуваме за Великден, стана ясно още от думите на Богомил Николов. Той припомни, че обикновено сигналите на потребителите стават факт след празничните дни. Резултатите от тези анализи вероятно ще бъдат готови след около две седмици, каза още Николов.

Хората трябва да внимават за условията на т.нар. празнични промоции от компании, предлагащи телекомуникационни услуги, предупреди още шефът на "Активни потребители”. Според думите му често по време на големи празници доставчиците на мобилни комуникации, интернет, кабелна телевизия и т.н. предлагат различни оферти. Практиката обаче показва, че условията в тях не винаги са толкова добри, колкото се обявява пред клиенти, предупреди Николов. Затова той съветва потребителите внимателно да четат условията и клаузите в договорите, които им се предлага да подпишат.

Водещи

Най-четени