Агресия в училище! Мъж нападна ученици и преби учителка в Кюстендил 05.12 | 15:55

Друга преподавателка елиминира с лютив спрей 60-годишния детемразец

От iNews.bg

60-годишен мъж от Кюстендил е задържан в полицейския арест в края на миналата седмица заради отправени закани срещу ученици и нападение срещу учителката им. Подразнен от ученици от училището в близост до дома му, мъжът заплашил децата, които преминавали край дома му, а преподавателката се намесила в тяхна защита. Тогава той й се нахвърлил с удари по главата й.

Нападението е станало пред 5-то ОУ и Спортното училище в Кюстендил. Той би предупреждаван от полицията и преди около 2 години, когато е влязъл в двора на учебните заведения с газов пистолет. Мъжът мразел децата от ромски произход, предаде Дарик.

Учителката по география от Спортното училище, която в петък е била дежурна по изпращането на учениците до училищния автобус, го е призовала да не се занимава с децата, След това 60-годишният ударил жената два пъти в лицето и счупил очилата й. Учителката е в стрес и е в болнични за 1 седмица.

След като се разправил с учителката, мъжът продължил да се саморазправя и с децата. На помощ обаче дошла друга дежурна преподавателка от основното училище, която го напръскала със спрей за самозащита в очите и така го елиминирала.

Инцидентът е станал около 16,30 ч. в петък, когато ученици от двете училища изчакват училищните автобуси, за да се приберат по домовете си в селата от община Кюстендил. В този момент дори не е имало деца от ромски произход, защото те се извозват по друго време.

60- годишният нападател живее в кооперация срещу двете училища, които са в една сграда, в кюстендилския квартал "Могилата". По неофициална информация на Дарик, той може да се окаже със здравословни проблеми.

Водещи

Най-четени