Адвокат сложи ръка върху синьото лъвче на СДС (СНИМКА) 15.08 | 15:04

Запорът върху търговската марка на партията е заради неизплатени юридически хонорари

От iNews.bg

Търговската марка "СДС” е запорирана заради неплатени адвокатски хонорари. Това става ясно от запорното съобщение, предаде бТВ.

Партията на Божидар Лукарски дължи адвокатски хонорари на Диньо Бозаджиев от 2013 г. Изплатена е малка част от парите и така се е стигнало до мярката запориране.

Така, ако СДС реши да отпечата плакати или да снима предизборно видео, ще трябва да се лиши от емблематичното синьо лъвче.

СДС изпратиха позиция по случая, в която заявяват, че сумите са преведени към частния съдебен изпълнител и считат случая за приключен.

1961413

"Парите, за които адвокат Бозаджиев твърди, че не са му изплатени и заради които е запорирал търговската марка на СДС, са инкасирани служебно от началото на 2017 г. от субсидията на СДС, от банката, която обслужва сметката на партията. 

Тези суми са преведени  към ЧСИ № 783 - Иван Чолаков, който е нает от адв. Бозаджиев, заради запора който той е наложил върху  търговската марка СДС. Дали въпросните суми са преведени от ЧСИ – Иван Чолаков към адв. Бозаджиев, СДС няма как да знае или да контролира. Партията не носи отговорност за това. За нас сумите са изплатени, а случаят е приключен”, заявяват сините.

Водещи

Най-четени