Адвокатите на Василев: Имаме данни за прясна поръчка за ликвидирането му 17.09 | 08:35

Той не желае да бъде в ролята на криещ се, отбелязаха те

От iNews

Напълно нормално е да не иска веднага да бъде екстрадиран. Той не желае да бъде в ролята на човек, който се крие. Това заяви един от адвокатите на банкера Цветан Василев, Христо Ботев по телефона в ефира на Нова телевизия. Той бе категоричен, че има определени кръгови хора, които искат да наранят банкера и семейството му. "Незнам къде се намира в момента. Не сме контактували и не сме се чували", уточни Ботев. 

Другият му адвокат Константин Симеонов обаяви, че е разкрил местоположението му по неговата воля. "Има заплахи от самото начало и данни за по-пресни. Обещание за плащане, за поръчка за действие спрямо него, физическа разправа. Имаме данни за хора, които са поръчали покушението му", уточни още Симеонов.

По думите му ще бъде измината цялата процедура. "Съдът ще обсъжда мярката за неотклонение. Очакват се документи от България, след което казусът ще бъде решен на базата на Европейската конвенция за екстрадиране", уточни Симеонов. И той, както Ботев заяви, че не знае къде се намира клиентът му. 

"Вчера беше на разположение на службата в Сърбия. Няма такова понятие заповед за арест от Интерпол. Има постановена мярка за неотклонение за срок от 72 часа", разясни защитникът му. 

Симеонов подчерта, че обвинението към Цветан Василев за източване на 206 милиона е абсурдно. "Има данни за липса на средства в касата, но какво общо има Цветан Василев с това незнам", отсече Симеонов. 

Най-четени