Ако не си вършиш работата, ще си платиш глобата! 04.02 | 16:18

Солени санкции очакват сметопочистващите фирми

От Теодора Кокаланова

90 000 лева глоби бяха наложени заради лошата работа на сметопочистващите фирми в морската ни столица. Общината ще продължава да прилага санкции, докато Варна не придобие облика, който заслужава, съобщи кметът Иван Портних.

Той уточни, че административното звено ще продължи да действа по същия начин, докато услугата не придобие нужното качество. Общината в крайморския град е изпратила предизвестие за прекратяване на договора на фирмата, която обслужва контейнерите за разделно сметосъбиране.

Причината е, че събирането на битовите отпадъци от тези контейнери става 1 път седмично, а е видимо, че това е крайно недостатъчно. Портних заяви, че ще настоява за повече правомощия на 5-те районни администрации във Варна.

Кметът настоява за увеличване на привилегиите при сметоизвозването, снегопочистването, озеленяването, рязането на дървета, незаконното строителство и контрола.

Според Портних е нужно районните кметове да приоритезират действията си в дадена насока. Прехвърлянето на правомощия е част от мерките за подобряване на сметопочистването в града, предава БТА.

Водещи

Най-четени