Ако смятате да имигрирате в Англия - подострете си молив. Там ви чака тест 12.10 | 14:00

Лейбъристите ще искат чужденците да доказват познанията си по - английски

От Христина Рафаилова

Българите и всички останали мераклии да имигрират във Великобритания ще бъдат третирани в Англия като гимназисти. Заради опасността да бъдат изместени от на крайнодясната Партия за независимост на Найджъл Фараж лейбърстите също се активизираха по въпроса за имиграцията, като готвят задачки за чужденците.

Лидерът на опозиционната политическа сила Ед Милбанд обяви, че ще лансира по – строги мерки спрямо чужденците от другите страните от ЕС. Сред тях ще бъде изискването пришълците да държат езиков тест, ако искат да работят и живеят на Острова. Партията ще иска мерки, с които да се гарантира, че чужденците говорят английски и са заслужили помощ от държвата. 

Лейбъристът заяви, че правилата за достъп до социалната система за имигрантите ще са базира на това какъв е приносът им за държавата, на отговорността и честността, информира Obeserver.

Партийният лидер се обяви и за по – строг граничен контрол, за да се спре "експлоатацията, на която се подложени британските работници заради това, че чужденците подбивали заплатите в Обединеното кралство.

Източници, близки до Милбанд, твърдят, че лейбъристи имат план да увеличат периода, в който имигрантите не могат да кандидатства за социални помощ. Те възнамеряват той да стане половин година. Също така ще предложат мерки да се спре изплащането на детски на семейства, чието поколение живее извън Англия. 

Най-четени