Ало измамник измисли нова схема, забърка името на Мая Манолова 21.10 | 11:41

Предполага се, че мъж преправя гласа си, използва и имената на Зорка Първанова и Емел Етем

От iNews.bg

Ало измама и кражба на самоличност в едно. Това е пореднага схема, която направиха телефонните измамници. При нея, в опита да се измъкнат пари от заблудени хора, се изпползва името на омбудсмана Мая Манолова, предаде "Дарик", цитирайки Нова ТВ.

Другата новост е, че не се звъни на възрастни хора, а на учреждения. Различни институции в страната получават обаждания от името на шефа на кабинета на Мая Манолова – Полина Стоянова. От Александровска болница потвърждават, че последният опит за подобна измама е бил именно там.

Вече повече от година името на омбудсмана се използва като вход за бърз достъп в различни институции. "Едно лице обикаля България и подвежда и злоупотребява и е успяло да измами ръководствата на университети, на болници, на държавни институции, на големи фирми, представяйки се за шефа на кабинета на омбудсмана”, обясни самата Манолова. "Не съм била аз и ситуацията е неприятна. Това е злоупотреба с доверието към омбудсмана”, заяви пък Полина Стоянова.

По първоначална информация измамникът е мъж, който преправя гласа си и винаги се представя за жени, познати от публичната сфера. В списъка с роли на измамника освен Мая Манолова са и Зорка Първанова и Емел Етем.

Водещи

Най-четени