Ало измамник измъкнал над 53 бона за 10 дни 09.04 | 12:22

След като го хванали, той си признал всичко

От iNews.bg

Рекордната сума от общо 53 402 лв. за период от десет дни успял да прибере ало измамник. Той вече е задържан от служителите на Районно управление – Камено за извършена телефонна измама на 78 годишна жена от бургаското село Равнец. Арестуваният е П.К., на 57 годишен от Бургас. От МВР припомнят, че измамата спрямо възрастната жена бе осъществена на 28.03.т.г. по класическата схема "оказване на съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници". Пенсионерката дала на криминално проявения П.К. сумата от 10 500 лева, но същият бе задържан от полицейските служители. При извършените процесуално-следствени действия - претърсване в автомобила на 57 годишния бургазлия - "Нисан Патфайндър", с бургаска регистрация и в дома му, разположен в бл. 57 в к-с "Зорница", са намерени и иззети част от парите на измамената пенсионерка.

В резултат на допълнителните полицейски действия е констатирано, че П.К. е извършител на следните телефонни измами:

- На 19.03.т.г. осъществил телефонна измама по класическата схема "оказване на съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници" спрямо 76 годишен бургазлия от к-с "Славейков”, като му взел сумата от 2 750 лв.

- На 20.03.т.г. около 13.00 ч. осъществил телефонна измама по класическата схема "оказване на съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници" спрямо 55 годишна бургазлийка от к-с "Славейков”, като й взел сумата от 3 000 лв.

- На 24.03.т.г. около 14.00 ч. осъществил телефонна измама по класическата схема "оказване на съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници" спрямо 80 годишен бургазлия от к-с "Братя Миладинови”, като му взел сумата от 1 960 лв.

- На 27.03.т.г. около 12.10 ч. осъществил телефонна измама по класическата схема "оказване на съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници" спрямо 70 годишна бургазлийка от кв. "Банево”, като й взел сумата от 3 000 лв.

- На 29.03.т.г. със съдействието на 64 годишния М.А. от Стара Загора осъществил телефонна измама по класическата схема "оказване на съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници" спрямо 78 годишна жена от Българово, която на три транша предоставила сумата от общо 40 842 лв.

- На 30.03.т.г. отново със съдействието на 64 годишния М.А. от Стара Загора осъществил телефонна измама по класическата схема "оказване на съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници" за сумата от 1 850 лв., взети от адрес, разположен на ул. "Велико Търново” в к-с "Лазур”

За извършените деяния П.К. направил пълни самопризнания. Събраните до момента материали са докладвани в Бургаска Районна прокуратура, като на П.К. е наложена мярка "домашен арест”, а на М.А. – "парична гаранция”. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 57 годишния бургазлия и 64 годишния старозагорец продължава от служители на ОДМВР – Бургас.

От там припомнят, че преди месец бе задържан 60 годишния Н.К. от Свети Влас, който от осъществени седем телефонни измами спрямо бургазлии, събрал близо 59 973 лв. и златни накити. 29 000 лв. от тях, собственост на 65 годишна бургазлийка и 81 годишен мъж от бургаския комплекс "Зорница”, въвлечени в идентични телефонни измами по класическия механизъм "оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници”, бяха намерени и иззети непосредствено след задържането на 60 годишния мъж. Отново преди месец бе задържан и криминално проявения и осъждан Г.Д., 58 годишен от Бургас, който взе сумата от 8 500 лв. от 83 годишна бургазлийка, живееща в бл. 6 в к-с "Зорница".

Най-четени