Ангел Антонов оглавява новата ГД „Национална полиция“ 27.06 | 15:02

Новата структура се създаде с последните промени в Закона за МВР

От Андриян Георгиев

Главен комисар Ангел Антонов е назначен за директор на Главна дирекция "Национална полиция", съобщават от пресцентъра на МВР. Досега Антонов изпълняваше длъжността директор на Главна дирекция "Криминална полиция".

С последните промени в Закона за МВР, публикувани в брой 44 от 2012 на "Държавен вестник", от 1 юли се създава Главна дирекция "Национална полиция”. Тя ще обедини досега съществуващите Главна дирекция "Криминална полиция” и Главна дирекция "Охранителна полиция”, които се закриват.

Главен комисар Ангел Антонов е роден на 29 септември 1960 г. в София. Завършил е икономика в УНСС през 1987 г. Специализирал е "Международни икономически отношения и външноикономическа дейност" във Висшата школа по външноикономическа дейност и международно право през 2000 г. Защитава докторска дисертация на тема: "Практики на незаконно финансиране в съвременната пазарна икономика” през 2009г.

Ангел Антонов постъпва на работа в МВР през 1992г. като оперативен работник в икономическа полиция на Първо РУП-СДВР. През 1997 г. преминава в НСБОП, като последователно е главен инспектор, експерт и началник на сектор "Финансово-кредитна система и изпиране на пари”.

През 2005г. за кратко напуска системата на МВР и преминава на работа в банковата сфера. През юни 2009 г. след конкурс е назначен за заместник-директор на "Криминална полиция", а от декември 2009 г. е директор на главната дирекция. 

Ангел Антонов е женен, с две деца.

Най-четени