Ангел Марин: Винаги съм бил на страната на гражданите 30.01 | 11:06

Така вицепрезидентът коментира нападките срещу него за помилванията

От Кремена Бедерева

"Няма нужда за втория мандат от такъв указ. Това е по мнение на юристите, които са ни консултирали тогава". Това каза вицепрезидентът в периода 2002 – 2012 г. Ангел Марин за указа за назначаването му за втори мандат в ефира на bTV.

Ако този въпрос е толкова важен и тревожен, защо се замълча, попита риторично Марин.

"Не е вярно, че съм пускал престъпници. Винаги съм гледал интереса на хората, които са извън затвора", коментира още Марин.

"Винаги съм бил на страната на гражданите, но не мога да не давам шанс на сгрешилия, след като той се е поправил", каза още Марин във връзка с нападките срещу него в медийното пространство за помилванията, направени от него през мандата му.

"Най-настоятелно ви моля да не ме свързвате с Яне Янев. Не мога да му попълвам паметта за какво е идвал и за какво е ходатайствал. Има регистрирани точно час и дата на това кога е поискал среща с мен. Може да кажа и кой го е довел. Но не ме завъртайте с човек, който използва неверни данни и съчинява най-различни истории", заяви Ангел Марин.

"Очевидно имаме на лице един феномен: да се потушава един скандал с разгарянето на друг – на пръв поглед това върши работа на скандалджиите, но издава и тяхното безсилие и обреченост. Нападките подсказват скрити цели и намерения зад паравана на помилванията, като целта е да се омаловажи направеното от мен", смята Марин.

По думите му има идея да бъде дискредитиран, защото не е одобрил доста молби за помилване и доста ходатайстване.

"При мен са идвали всякакви хора – политици, бизнесмени, служещи, работници, селяни, с искане да бъде помилван техен близък – това е", коментира още вицепрезидентът.

"Не може да се разбере какви огромни усилия съм полагал, да се разбере на колко хора с наркозависимост съм помагал, на колко съм помогнал да отидат в комуна за преодоляване на наркозависимостта", обясни Марин.

"Използва се пожарникарски метод за гасене на пожар с огън", смята вицепрезидентът.




Водещи

Най-четени