Антонио Таяни иска да повишим производителността си 24.09 | 16:15

Това каза заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) и еврокомисар по въпросите на промишлеността и предприемачеството Антонио Таяни

От Ралица Стоянова

България работи силно и е ангажирана в борбата с фалшифицираните стоки.

Това каза заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) и еврокомисар по въпросите на промишлеността и предприемачеството Антонио Таяни, в рамките на форум "Строителството през 2014 г. - перспективи и предизвикателства", който се състои в столичния хотел "Шератон".

Той открои работата на българските власти за конфискацията на фалшиви продукти по границите.

Трябва да се повиши чувствителността на обществото към проблема със стоките менте, защото те носят риск за здравето и увеличават данъчния товар върху гражданите. Именно заради това Таяни е организирал европейска кампания срещу фалшифицирането на промишлени стоки.

Що се касае до строителния сектор, фалшивите стоки водят до освобождаване на служители, изтъкна Таяни. Той добави, че строителството е сред шестте сектора, включени в новата индустриална политика на ЕС.

В България трябва да се повиши производителността, твърде високо е присъствието и на фирми с ниска технология, коментира още Таяни доклад за конкурентоспособността на страните, който ще бъде разгледан от ЕК утре.

Очевидни са прогресите и развитието в България през последните години, особено в области с по-добра бизнес среда, каза той. Като положителен резултат отчете и подобряването на компетентността на работещите в индустрията

Подробности четете на Econ.bg.

Водещи