Арестуваха катаджия за кражба и предлагане на подкуп 03.05 | 12:47

Прокуратурата е задържала полицая и съучастника му след обир на магазин в София

От iNews.bg

Служител на КАТ е бил арестуван тази нощ заради това, че е участвал в обир на магазин в столичния ж.к. "Люлин", а след това е предложил и подкуп на колегите си, за да не бъде задържан. Около 04:00 ч. на 02 май 2016 г. в столичната полиция е получен сигнал за двама мъже, които изнасят вещи от голям хранителен магазин в квартала. Към мястото са насочени патрули от 9 районно, организирани са и действия за издирване и залавяне на извършителите.

Малко по-късно в района е спрян лек автомобил "Форд Фокус". Колата шофирал 39-годишният И.Илиев, придружаван от 36-годишния В.Асенов, който представил на полицаите карта на служител на МВР и предложил на проверяващия екип сумата от 200 лева, за да ги освободят. Униформените обаче са отказали подкупа и веднага са арестували двамата мъже.

При последвалата проверка на автомобила е намерен чувал с голям брой кутии от различни марки цигари. Осъществени са процесуално-следствени действия – претърсване и изземване. В. Асенов и И. Илиев са привлечени в качеството си на обвиняеми, съобщиха от прокуратурата.

Водещи

Най-четени