Астрономическото лято настъпи с жеги до 33° и прохлада по морето 21.06 | 09:04

В планините и в Източна България на места ще превали и прегърми

От iNews.bg

Днес настъпи астрономическото лято. Това се случва всяка година на 21 юни в 07:24 ч. То идва с предимно слънчево време в България, с превалявания над планините и в източните райони, където ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Това показва прогнозата за премето на НИМХ към БАН, предаде Фокус.

Днес Ще духа слаб северозападен вятър. Температурите ще се повишат още, като максималните ще са между 28° и 33°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е близко до средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с развитие на купеста облачност. Само на отделни места е възможно да превали краткотрайно. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури по морето ще са 26-27°. Температурата на морската вода е 19-22°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините след обяд ще има временни увеличения на облачността. На отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Водещи

Най-четени