Атанас Мерджанов: Цветанов изпадна в истерия 27.07 | 12:28

По време на изслушването относно атентата на закрито заседание на парламента

От Андриян Георгиев

Скандал между депутата от БСП Атанас Мерджанов и вътрешния министър Цветан Цветанов е възникнал на закритото заседание на Народното събрание, на което депутатите изслушаха актуална информация за атентата на летището в Сарафово от двама министри и от ръководителите на спецслужбите.

"След като вицепремиерът Цветан Цветанов на няколко пъти предупреждаваше, че не бива да се политизира този толкова важен въпрос и даде пример с необходимостта от парламентарен контрол на службите за сигурност, аз го репликирах от място и го попитах за какъв парламентарен контрол той настоява и може да говори, след като той на няколко пъти е викан от нас, представителите на опозицията в комисията и е отказал да присъства. Той самият не желае парламентарен контрол", каза Мерджанов, който е член на парламентарните комисии по вътрешна сигурност и обществен ред и по външна политика и отбрана, след заседанието.

Според Мерджанов, Цветан Цветанов е бил уязвен.

"Започна да си служи с 20-те години преход и да пита: "Вие не сте внесли нито едно предложение по Закона за НРС”, а този закон просто не е внесен в Народното събрание. Очевидно изпадна в истерия, човек, който не може да си сдържа нервите, аз се съмнявам, че спокойно може да ръководи най-отговорното ведомство, което е МВР в момента”, посочи Мерджанов, цитиран от агенция "Фокус", като допълни, че реакцията на Цветанов била на микрофон от парламентарната трибуна.

Най-четени