Атентат срещу израелски туристи на летище "Сарафово" 18.07 | 18:02

Взривен е един автобус, а още няколко са се запалили след взрива

От Екип iNews

Автобус, превозващ израелски граждани, е бил взривен на летището в Бургас, съобщи БНР. От взривната вълна са се подполали още няколко автобуса с туристи. От израелското посолство потвърдиха за iNews новината, че автобусът е превозвал израелски туристи.

Според първоначални данни на МВР има загинали и много пострадали хора. Взривеният автобус е бил на терминала на летището и качил около 40 души. В този автобус има много загинали, разказват очевидци на мястото на събитието. Огънят е потушен и пострадалите се карат в местните болници. 25 души са постъпили в болниците, а петима са в критично състояние.

Има информация, че част от пострадалите се карат към болници във Варна.

Наш кореспондент на мястото на събитието предаде, че има опасения, че сред пострадалите има и хора от други националности.

Достъпът до летището е блокиран.

От МВР уточниха пред iNews, че има трима загинали от взривения автобус. Има много пострадали, на които се оказва помощ. В града вече е сформиран Кризисен щаб. Към мястото пътува вътрешният министър Цветан Цветанов.

Дежурният по сигурността на летището отказа да даде каквато и да било информация при запитване от страна на нашия екип.

Взривът е станал около 17:30 часа. Справка на сайта на летище "Сарафово" показа, че в 16:38 часа на летището е кацнал самолет на Air Via от Тел Авив. Най-вероятно именно пътуващите от този полет са били мишената. Компанията извършва чартърни полети със страните от Близкия Изток и Персийския залив.

iNews припомня, че в началото на годината имаше информация за готвен атентат на "Хизбула" у нас. Тогава коментарите бяха, че цел могат да бъдат туристите, посещаващи български курорти. Предупреждението дойде от израелски сайт.

Тогава министърът на отбраната Аню Ангелов отречe информацията и каза, че страната ни не е получавала подобен сигнал.

Водещи

Най-четени