Атентаторът от Бургас е бил видян в София 08.08 | 10:51

Сигналите са подадени, след като МВР пусна третия фоторобот с възстановеното лице

От Кремена Бедерева

Сигнали, че атентаторът от Бургас е бил видян в София, са получени в Столичната полиция. Това съобщи за БНР директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Към момента от полицията не могат да кажат категорично дали човекът, взривил автобуса в Сарафово, е бил в града. Сигналите са подадени, след като МВР пусна третия фоторобот с възстановеното лице на атентатора. Всички сигнали се проверяват.

При част от проверките са установени и хора, които много приличат на фоторобота на атентатора.

"Получиха се много сигнали, че се е появявал и след атентата, което не би трябвало да се получават, тъй като основното предположение е, че лицето е загинало. Всички тези сигнали се проверяват, наистина има съвпадение по описание. Доста от хората, за които се говори, се установяват. Категорични данни в тази насока не бих могъл да твърдя, че са получени, поне до момента", уточни Йорданов.

"След като сигналът бъде проверен, ако се прецени, че в случая има оперативно интересни факти, информацията се изпраща в Главната дирекция за борба с организираната престъпност", обясни още Йорданов.

Специални мерки за сигурност ще бъдат взети при откриването на учебната година в еврейското училище в София на 15 септември. Продължава да има засилено полицейско присъствие и на местата, където има граждани на Израел, както в метрото, моловете, ж.п. и автогарата в града.

 

 

Водещи

Най-четени