Ахмед Доган е награден с почетния знак „Стефан Стамболов“ 11.02 | 18:20

Призът се връчва само на тези, които са доказани лидери

От iNews.bg

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган, академик Светлин Русев и кметът на Бургас Димитър Николов бяха отличени с почетния знак за лидерство "Стефан Стамболов".

Наградите бяха раздадени на Десетата научна сесия по проблеми на лидерството днес в Националния военно-исторически музей. Организатори на форума са Институтът за изследване и развитие на лидерството в информационна среда към Университета по библиотекознание и информационни технологии, Институтът за изследване на населението и човека към БАН, Националният военно-исторически музей към МО.

Почетният знак на Ахмед Доган е за личен лидерски принос към държавността, а на доайена на българските художници и колекционери Светлин Русев за личен лидерски принос в духовността. Очаквано, един от най-добрите кметове на ГЕРБ Димитър Николов бе отличен за лидерски принос в местното самоуправление.

От името на Ахмед Доган наградата получи Станислав Анастасов (ДПС). Отсъствието на почетния председател на Движението бе обяснено от Светлана Шаренкова, представител на един от организаторите на събитието – Институт за изследване и развитие на лидерството в информационна среда към УниБИТ. А именно, че медийният интерес ще бъде прехвърлен върху политическата плоскост, пише в. "Стандарт".

"Българската духовност няма нужда от служебни лидери, а от учители. Духовно издигнатите личности са съзидатели и градители", каза при получаване на наградата Светлин Русев. И призова:"Да повдигнем духа, за да направим място за истината". Кметът на Бургас Димитър Николов призна, че е бил изненадан от номинацията си: "Не се чувствам лидер, а като човек, който е избран да бъде слуга на хората".

След като Доган не отиде лично да си вземе наградата, а прати Анастасов сайтът "Епицентър"  написа, че причината е, че на Доган му е било забранено да стъпва в залата на Националния военноисторически музей. Димитър Иванов обяви тази информация пред електронното издание. Малко по-късно министърът на отбраната Николай Ненчев никога не е забранявал почетния председател на ДПС да участва.

"Ние живеем в свободна и европейска държава. Аз като министър на отбраната нямам право и никога не бих си помислил и позволил да ограничавам достъпа до обществени сгради и места в България на когото и да е било. Военноисторическият музей е прекрасно място за патриотично възпитание и почитане паметта на героите на България. Не би трябвало той да се използва като място за провеждане на събития, които разделят нацията", заяви министър Ненчев, цитиран от пресцентъра на МО.

Водещи

Най-четени