Ахмед Доган хвърли страшна „бомба“ 17.03 | 09:53

Плаши с опасни последствия от референдума в Турция

От iNews.bg

Може и Ахмед Доган да беше поизчезнал от медийното пространство, но последната му поява определено успя да привлече вниманието и дори да хвърли в паника някои хора. Според бившия лидер на ДПС ни очакват опасни последствия от предстоящия референдум в Турция.

Това той предупреди в специално послание. В него отбелязва още, че на всеки би трябвало да му е ясно, че натискът, рекетът, принудата и заплахите целят възстановяване и "демократично" легитимиране на неоосманизма.

"Играта е ва банк!!! За мен няма да е изненада, ако има трансфер на конфликтност и конфронтация на Балканите и в Европа. Защото на 16 април в съседна Турция имат референдум за преобразуване на Кемалистка Република Турция в султанат. Безумие. Но е факт.

Всеки опит за назидание или за претенция към моята държава – като "бивша територия", засяга моето национално самосъзнание и визията ми за бъдещето, като гражданин на държава-член на ЕС", пише Ахмед Доган и заявява: Ние – и християни, и мюсюлмани, сме в състояние да дадем исторически урок на всички, които си въобразяват, че имат историческото право да ни надзирават и направляват. В това виждам силата на раждането на обединяващия патриотизъм", заявява още Доган.

Цялото послание на Ахмед Доган е публикувано на интернет страницата на политическата партия, чиито почетен председател е той.

Най-четени