БСП: Кметът на Батак е невинен до доказване на противното 03.11 | 12:47

Петър Паунов възложил на сина си поръчки за 580 000 лв.

От iNews.bg

"Ако някои е нарушавал закона, да бъде наказан", заяви депутатът от БСП Антон Кутев по повод проверката на прокуратурата за корупция срещу кмета на социалистите в Батак Петър Паунов. Според първоначалната информация градоначалникът възлагал обществени поръчки за 580 000 лв. на сина си Крум Паунов.

"Виждал съм много хора, които са обвинявани от властта, от Цветанов и ГЕРБ. Виждали сме как се набеждават хора, а след това съдят България в Страсбург. Човек е невинен до доказване на противното", каза Кутев.

Депутатът припомни, че Паунов не е член на БСП от няколко години. "Не го познавам в партията. Това, което ние можем да направим, е да видим с какво можем да помогнем на органите на реда", добави той.

Окръжната прокуратура в Пазарджик вече внесе в съда обвинителен акт срещу Паунов за това, че като кмет е нарушил служебните си задължения, като е съставил и утвърдил Акт за частна общинска собственост, с който е променил собствеността на поземлен имот в местността "Язовир Батак", зона А, в землището на Батак, обл. Пазарджик, от държавна собственост в общинска частна собственост.

Общинското ръководство на ГЕРБ в Батак взе решение чрез общинските съветници на партията да поиска оставката на кмета Паунов.

Водещи