БСП внася вота на недоверие другия понеделник 08.10 | 17:58

Преди това социалистите ще се консултират с лекарски организации

От iNews.bg

Готови сме с мотивите на вота на недоверие. Взехме решение да приложим нов подход - не да го внесем в парламента и да започнат парламентарни консултации с другите партии и всички да смятаме гласове "за" и "против", и да се съсредоточаваме около математическия сбор дали ще мине или не, а да започнем от извънпарламeнтарни консултации. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията, предаде Нова ТВ.

Тя обясни, че тази седмица левицата ще се срещне с представители на пациентски организации, с Националното сдружение на общинските болници, с Лекарския съюз и с представители на общопрактикуващи лекари.

"Бихме искали да обсъдим и нашата алтернативна визия за развитие на здравеопазването, така както сме я представили във "Визия за България". Тази седмица ще съсредоточим усилията си в тези срещи, ще изслушаме всички и ще представим нашата алтернатива на здравна реформа, ще обсъдим мотивите в трите им части - сегашно състояние на здравеопазването, предложения на ГЕРБ, предложения на БСП за алтернатива и едва след това ще внесем вота на недоверие в парламента. Това най-вероятно ще бъде в понеделник", каза още Нинова.

Водещи

Най-четени