БСП иска парламентарна комисия за картела при горивата 18.10 | 15:51

Според Корнелия Нинова е по-добре депутатите да проверят това, тъй като с „Белене“ вече се занимават други институции

От iNews.bg

Предлагаме създаване не на Временна парламентарна комисия за АЕЦ”Белене”, тъй като Държавната финансова комисия се е произнесла по този въпрос и прокуратурата се занимава с него, а за картела на горивата. Това заяви в пленарната зала на Народното събрание (НС) лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите за създаване на Временна анкетна комисия за АЕЦ "Белене", предложена от Найден Зеленогорски от РБ и група народни представители, предаде БГНЕС.

Нинова посочи, че от БСП са готови с проект за решение за картела на горивата, за който Комисията за защита на конкуренция вече се е произнесла, макар и с доза вероятност. Според Нинова тази тема е актуална, интересува българската икономика, всеки гражданин или потребител. И изрази негодувание, че за трети път в парламента се иска да се прави анкетна комисия за едно и също нещо, тъй като в предишното и сегашното НС е имало такива комисии. Нинова упрекна вносителите на предложението, че идеята им е политическо говорене и преливане от пусто в празно.

Лидерът на БСП е на мнение, че след като депутатите вносители на проекторешението имат данни за престъпления по темата АЕЦ "Белене", то в държавата си има ред и парламентът не е съд.

Водещи

Най-четени