БСП настоява ДАНС да проучат сделката за ЧЕЗ 24.02 | 12:34

Социалистите искат премиерът да даде обяснение кой ще гарантира, че цените на тока няма да се променят

От iNews.bg

БСП настоява прокуратурата и ДАНС да проучат всички детайли по сделката за продажбата на ЧЕЗ. Социалистите искат премиерът да даде обяснение кой ще гарантира на близо 3 милиона българи, че цените на тока няма да се променят.

С кворум от 115 делегати малко след 10:30 ч. започна Пленумът на БСП. Националният съвет на Левицата на първо място ще чуе изказване на лидерът на партията Корнелия Нинова по повод вътрешно-политическото обстановка в страната. Очаква се основна тема там да бъде именно продажбата на българските активи от компанията ЧЕЗ – тема, която през последните няколко дни е изключително актуална в страната, предвид скандалът, който се разигра в петък.

Преди началото на Пленума, делегатите на БСП категорично заявиха, че оставката на енергийния министър Теменужка Петкова не решава проблемите в енергетиката и настояват за незабавни действия от страна на правителството.

"Можем да разсъждаваме дали тази оставка не е предварително калкулирана, имайки предвид големия залог в тази сделка – обществото да бъде успокоено, че виждате ли, никой няма общо, а всъщност е ясно, че до голяма степен по този начин функционира българската икономика. И тук до имената на някоя Гинка, Георгиус, има още редица знайни и незнайни герои”, коментира Янаки Стоилов от БСП.

"Днес, ако това го приеме българското общество, че позволяваме да се гаврят и щом чехите искат да продават, ние да го купим”, коментира Георги Божинов от БСП. 

"Самата сделка говори за нещо скрито, нещо което не е ясно - купува го Гергов, купува го Иванчо - да се знае!! А не да дадем ЧЕЗ на една компания с 50 000 капитал, компания, която утре ще има силата да бута правителства”, коментира Георги Гергов от БСП.

Водещи

Най-четени