БСП прати Дянков във Вашингтон 08.05 | 16:12

Идеите за местене на администрацията в други градове на страната са несъстоятелни, смята Станишев

От Кремена Бедерева

Идеите за местене на администрацията в други градове на страната са несъстоятелни. Това каза председателят на БСП Сергей Станишев след заседанието на Изпълнителното бюро на партията, информира БТА.

Сергей Станишев посочи, че във връзка с административната реформа БСП има редица свежи идеи. Защо например, министър Дянков да се премести в Свищов, където има търговска гимназия и стопанска академия, а най-добре той да се измести във Вашингтон, откъдето си получава инструкциите, и да ги привежда с имейл в България, каза лидерът на БСП.

Станишев посочи, че "смешните и анекдотични идеи за деконцентрация на администрацията" му напомняли за стар виц.

С идеите за местене на звена от администрацията управляващите само клатят вагона, за да създават илюзия за движение, смята той. От 135 хиляди души администрация ще преместят малко над 2000 души, коментира лидерът на БСП. Колко ще струва на данъкоплатците местенето на такива звена като НАП, Агенция "Митници", попита Станишев.

По думите му подобно нещо има смисъл, ако има ефективно електронно правителство, но то не съществува в България. Според Станишев не е ясно защо Агенцията за лозата и виното ще се мести в Плевен, защо туризмът - в Пловдив, след като повечето туристи идва у нас заради морето, и защо Агенцията по рибарство и аквакултури отива във Варна, а не в Бургас.

Водещи

Най-четени