Багата продължава лечението си в "Пирогов" 21.04 | 09:49

Лекарите го отвикват от изкуствената вентилация и поддържане на бъбречната функция, каза проф. Миланов

От Кремена Бедерева

Специалистите от централна реанимация отвикват Благой Иванов - Багата от изкуствената вентилация и изкуственото поддържане на бъбречната функция. Това съобщи днес (21 април) сутринта проф. Милан Миланов.

Популярният спортист беше приет в УМБАЛСМ "Пирогов" с тежка прободна рана в областта на гърдите, припомнят от пресцентъра на болничното заведение.

Веднага беше подложен на животоспасяваща операция. От тогава до днес, над 50 дни, той е на апаратно дишане. На по-късен етап се наложи да му се прави ежедневна хемодиализа, заради бъбречната недостатъчност.

iNews припомня, че вчера (20 април) Багата бе център на доста новини и коментари. Багата даде първото си интервю за в-к "Всеки ден". Но се оказа, че интервюто с Благой Иванов – Багата е абсолютна измислица.

Интервю с Благой Иванов - Багата не е взимано. В момента той е в централна реанимация, където не се допускат външни хора, а и състоянието му още не е стабилизирано. Така коментира пресаташето на "Пирогов" Стоян Узунов пред iNews новината. 

Материалът, публикуван във вестника, звучи правдоподобно и предизвика голям интерес, тъй като българската звезда в свободните боеве дълго бе в критично състояние, след като на 26 февруари бе намушкан до сърцето при сбиване в нощен клуб на бул. "Граф Игнатиев".

Псевдоинтервюто пък провокира PR-а на "Пирогов" да изпрати иронично писмо до медиите, в което на шега съобщава, че той и полицаите, допуснали медии до Багата, са уволнени.

"След като от сума ти време слушам как Багата са го приели с 6 грама кокаин в кръвта, как лекарите от Централна реанимация са получили 4 милион, за да го убият и прочие... какъв бихте ми препоръчали да бъде отговорът ми?", попита риторично PR-ът пред iNews.

"Не може в една християнска държава някой да си прави гавра с един човек, който се бори за живота си. От тук нататък оставям на съвестта и на моралните устои на тези, които го пишат (интервюто – бел. ред.). Тук става въпрос за някакви пари, за вдигане на тиражи. Просто не трябва да се минават някакви граници, не трябва да се дърпа дявола за опашката – този човек се бори за живота си", заяви Стоян Узунов.

Водещи

Най-четени