Бареков: 18% от нашите избиратели идват от г-жа Кунева 25.05 | 23:10

С днешна дата живея трети живот, обяви лидерът на "България без цензура"

От iNews.bg

Младите българи, от 18 до 30 години, на първо място са избрали "България без цензура", на второ място – ДПС. Това е най-голямата ми гордост.

Това каза Николай Бареков, лидер на "България без цензура", на пресконференция в централата на партията.

Имаме голямо присъствие в областните градове на страната. На много места сме втори, след ГЕРБ, в големите областни градове. Имаме доста добро присъствие и в София. Най-голям процент гласували жени е за "България без цензура" (смятам, че това тук е и моя заслуга), каза Бареков.

"Направих сериозна агитация и в ромските гета; влязох на места, където върлува туберкулоза в XXI век. Тези хора, аз се чувствам предаден от тях. Българските роми гласуваха масово за ДПС, 38%, и масово за БСП, 28%. Българските роми, смазани по времето на ГЕРБ, гласуваха масово и за тях – 12%, и за нас гласуваха 7% от ромите. Защо – защото казах, че няма да им плащам, каза Бареков.

18% от нашите избиратели идват от г-жа Кунева. При нас идват 12% от избирателите на ГЕРБ. Почти всички фенове на ВМРО, с малки изключения, са гласували за нас, каза Бареков.

Благодаря на всички хора, благодаря на съюзниците, благодаря на Красимир и Ангел, благодаря на Румен Йончев, блестящ боец, който прие риска да напусне "Коалиция за България". Благодаря на "Гергьовден", млади хора, необременени, каза Бареков.

Служебно правителство, определено от четирите партии, и да отиваме на избори в следващите два-три месеца. Държавата е в тежка ситуация. Много хора днес се превърнаха в политически трупове, в т.ч. и г-н Орешарски. Поздравявам ГЕРБ, поздравявам ГЕРБ и Борисов за успеха, който постигнаха. Този успех се постигна, благодарение на пълното безхаберие на БСП и ДПС. Те излъгаха хората. Провалът на г-н Станишев е категоричен, заслужен, безалтернативен. Местан винаги би могъл да танцува върху трупа на своя политически партньор, каза Бареков.

Искаме четирите партии, които показахме на тези избори, че ни има, да седнем, да направим план за излизане от кризата, за предсрочни парламентарни избори, за служебно правителство, което да бъде определено от нашите четири партии, да бъде подкрепено от президентската институция и да отидем на избори в следващите два-три месеца. Народът няма да се успокои.

Нова зима в управление, Орешарски, Местан, Станишев, е авантюра за България. Ако стои ГЕРБ там, е същата работа. Нашата сила е голяма и не може да стои извън парламента, каза Николай Бареков. Трябва да се постигне консенсус – какви приоритети трябва да има, за мен на първо място това е социалната политика.

Държавата е бедна, хората са бедни, положението е страшно, каза Бареков.

Европейците днес са готови да ни приемат; България не се посвени да вкара руски националисти в парламента, какъвто лупинг направи г-н Сидеров. Искаме България да бъде уважавана в Европа, каза Бареков. Станишев и Орешарски нямат право да излъчат еврокомисаря на България, каза Бареков.

С днешна дата живея трети живот. Възкръснах един път след bTV, възкръснах след Костинброд, сега възкръснах за трети път, след тези избори. Народът реши тази вечер да съм тук пред вас и да си говоря; те ме мотивираха, дадоха ми кураж, стегнаха ме – да си проявя характера в тези тежки условия, когато месеци наред за мен не можеше да се чуе една добра дума.

Водещи

Най-четени