Бареков: Бориславова и Прокопиев наредиха кабинета на ГЕРБ 28.11 | 13:55

Прокуратурата проверява в момента как бившата спътница на Борисов е придобила СиБанк

От Елица Елефтерова

Бизнесменът Иво Прокопиев и шефът на "Българо-американската кредитна банка" Цветелина Бориславова са наредили кабинета "Борисов", водени единствено от икономически интереси. Това заяви пред iNews доскорошният журналист и настоящ политик Николай Бареков.

Връзката между Бориславова и Прокопиев е очевидна и се основава изцяло на икономически и корпоративни интереси, коментира той.

По думите му отношенията им датират още от времето на "Глобална България”. Тогава те са се събрали, за да определят кой ще влезе в правителството на ГЕРБ. Те подпомогнали и Бойко Борисов да стане премиер. Според Бареков без тяхна помощ партията на експремиера нямала никакви шансове да влезе в парламента, тъй като лидерът й е неграмотен и неук човек.

Бареков разказа, че Бориславова и Прокопиев са "назначили" редица министри. Сред тях са този на икономиката Трайчо Трайков, на финансите Симеон Дянков и на околната среда Нона Караджова. Двамата са предложили и кандидатурата на Бисер Боев, която обаче е отпаднала.

Бареков заяви, че Бориславова е превзела СиБанк буквално за една нощ. Има очевидна връзка между това, че Петър Стоянов дава мандат на Бойко Борисов като главен секретар на МВР, а два месеца по-късно Бориславова става председател на надзорния съвет на банката, която по това време върти държавните пари, твърди политикът.

В момента, според него, прокуратурата проверява каква е сумата, за която банката е била придобита от Бориславова.

Водещи

Най-четени