Бареков: Старите политици имат провинциално мислене спрямо Европа 19.04 | 11:58

Не са спазили обещанието България да стане център на Европа

От iNews.bg

"Старите политици имат провинциално мислене спрямо Европа". Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в ефира на TV7.

"Те обещаха преди десетина години, че ще превърнат България от периферия на Европа в неин център, но се получи обратното - страната ни се превръща в европейско гето", добави той.

Според него дебатът у нас не е между ПЕС и ЕНП, защото в България те са в слаба позиция. "Алтернативата на цялото статукво сме ние. Коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден се бори навсякъде с тези две партии и именно това прави политическия дебат в България малко по-различен, отколкото този в Европа", коментира Бареков.

"Посланията ни са прости - българите заслужаваме повече, а тезата ни е, че политиците измамиха българския народ и не договориха с ЕС правила и шансове, които народът ни заслужава", каза Бареков.

По думите му вместо това е унищожено земеделието, индустрията.

"Европейските фондове бяха изхарчени за магистрали, които не съществуват, не се влагат пари за здравеопазване, за образование и всичко това накара чест от младите хора да напуснат страната, а тези, които оставаме, затъваме в едно гето", коментира лидерът на ББЦ.

Той заяви, че Реформаторският блок и Меглена Кунева не могат да са конкуренти на "България без цензура", защото не съществуват в много населени места, освен в центъра на София. Според него тази формация няма да се пребори на евровота.

Водещи

Най-четени