Бареков изпрати на прокурор и Бойко Борисов 30.10 | 13:31

Иска проверка на имотното и финансовото му състояние

От iNews.bg

Да бъде проверено имотното и финансово състояние на Бойко Борисов отпреди да стане главен секретар до днес. Това е поискал в сигнал до прокуратурата лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Сигналът до главния прокурор бе внесен от юристите на движението.

В подаденото искане е записано, че през 2001 г., когато Борисов е бил главен секретар на МВР, е прехвърлил безвъзмездно на свой близък печелившата си охранителна фирма. Според Бареков това означавало само фиктивно оттегляне от бизнеса.

Друг посочен в сигнала казус е, че през 2007 г. Борисов купува 400 кв. метра имот в Банкя на цена от едва 4000 лв. при реална пазарна цена близо пет пъти повече. В сигнала на Бареков пише, че тези и редица други факти могат да бъдат проверени и да се види дали няма данни за данъчни престъпления от страна на лидера на ГЕРБ и свързани с него лица.

Има данни, че в периода, в който е главен секретар, Борисов е дарявал и заплатата си. Оттогава интересен е и въпросът за неговата банкова сметка и приходите му и дали наистина е имал пари за издръжка на своето домакинство.

Преди дни Барековдаде на прокурор президента Росен Плевнелиев и сезира прокуратурата срещу себе си. 

Водещи

Най-четени