Бащата на Катя успокои: Възстановява се 13.06 | 07:52

"Не можем да оставим така да загиват децата ни по пътищата", казва Илиян Матеев

От iNews.bg

Чувство на парализиран страх, като видиш как блъскат детето ти. Така определи чувствата си бащата на блъсната Катя - Илиян Матеев в интервю за bTV.

Ученичката бе прегазена на автобусна спирка в Пловдив от гръцкия студент Христос Боскос.

"В момента състоянието й е стабилно, възстановява се, ходи на рехабилитации", разказа Илиян. По думите му Катя има спомен, помни самия удар, въпреки че има минути, които й се губят, но ударът го помни и това е най-страшното.

Илиян си спомня, че Катя му е разказала какво е станало - "Разказа ми, че е слязла от автобуса на спирката и веднага след това е била ударена. Нейните приятели са се върнали от предишната спирка и една жена, която е била на спирката, която е говорила с майката на Катя по телефона".

По думите на бащата на Катя гръкът, който я е ударил, въобще не се е заинтересувал какво е станало с нея. "Съмнявам се, че ако българин беше направил подобно престъпление в Гърция, щеше да може да се прибере в България, както стана с него."

Гръкът веднага след катастрофата замина за Гърция. По последна информация той се е върнал в България, за да присъства на делото.

"Много силно желая този случай да не остане, а да има реакция. Не можем да оставим така да загиват децата ни по пътищата", завърши Илиян.

Най-четени