Бащата на убития Ангел от Катуница: Оня отгоре гледа, надеждата ни е в него 07.07 | 10:23

Три години след трагедията, мъжът още се бори за справедливост

От Филипа Тодева

Изминаха почти три години от трагичния инцидент в пловдивското село Катуница, при който загина 19-годишният Ангел. Въпреки изминалото време справедливостта все още не възтържествувала и бащата на Ангел – Атанас Петров се бори за нея,

"Каквото се случи, се случи преди три години вече... Животът вече е безсмислен! Не само за мен, а за семейството ми. Мъката е голяма. Ако кажа, че не се събуждам всеки ден с тази мъка, значи, че лъжа... Водим дела. Киро си пуснал пак пипалата”, каза той пред bTV.

Петров се опитва да осъди мъжа от "Столипиново", който във фаталната вечер размахваше меч срещу хората от Катуница.

"И Ангел Рашков, и другите - и синовете му, и племенникът му, защото аз съм ги видял с очите си, те сега могат да си твърдят каквото искат, аз си знам, че съм ги видял с очите си, че бяха тук, начело на групата... За въпросния Нихат Али Ариф - с меча, и с него се водят дела и се прекратяват. Кирил извади меча - Кирил Рашков младши, оправдаха го за съжаление, прекратиха делото”, допълва Петров.

Физическият убиец на Ангел е в затвора. В съда той се оправдаваше, че не видял, че гази човек.

"Той (шофьорът) не може да не е разбрал, защото Ангел беше пред него, пред буса! Много добре са го видели. Аз въобще не очаквах, че ще започне да го мачка... Аз какво да го моля - бягах по буса и му тропах да спре...И сто процента съм сигурен, че ме чу много ясно какво му се казва... Подаде си газ, смачка и Ангел, смачка и кучето! Избяга си... И това е. Намалиха му накрая и присъдата, сега така е сметнал съдията”, споделя бащата на Ангел.

Той е категоричен, че ще води делата, но не разчита на държавата. "Както е казал народът: "Оня отгоре гледа" и надеждата ни е само в него... Излиза, че пак надеждата ни е само в Господа и това е”, заключи бащата на загиналия Ангел.

Водещи