Бездомни кучета нахапаха жена в Борисовата градина 31.07 | 16:45

Четирите животни, за които пострадалата се е грижела, са прибрани от "Екоравновесие"

От iNews.bg

Безстопанствени кучета нахапаха жена в Борисовата градина в София. Инцидентът е станал към 11:00 часа тази сутрин при езерото с лилиите в столичния парк.

Жената е нахапана от бездомни кучета, за които се е грижела и редовно е хранела – общо четири животни, сред които една болонка, каза пред iNews директорът на общинската фирма "Екоравновесие" д-р Манол Нейков.

Екипи на "Екоравновесие" вече са прибрали животните.

По думите на Манол Нейков очевидци са разказали, че първоначално кучетата са тръгнали да нападат мъж, който е минавал по алеите на парка. Жената се е втурнала да го защити и така е станала жертва на животните, които сама е хранела.

Две от кучетата са много агресивни. Другите, включително болонката, са спокойни животни и вероятно, ако жената не ги потърси и не докаже с документи, че се грижи за тях, ще бъдат дадени в приюта за осиновяване, допълни директорът на общинската фирма.

Утре животните ще бъдат кастрирани и обезпаразитени и тогава ще стане ясно дали и са им поставяни чипове.

Към момента от полицията не дават информация за случая, нито подробности за пострадалата и за състоянието ѝ. Непосредствено след инцидента на мястото е имало линейка, но не е ясно към кое лечебно заведение е насочена жената.

Това е поредният инцидент с нахапан от бездомни кучета човек в София. През април почина проф. Ботьо Тачков, който бе буквално разкъсан от озверяла глутница в столичния кв. Малинова Долина. Два месеца по-късно друг инцидент също завърши фатално - 88-годишен мъж почина, след като бе нападнат в кв. Редута.

След инцидентите кметът на София Йорданка Фандъкова се зарече, че нито едно бездомно куче няма да остане неприбрано и очаква до една година минимум 4000 безстопанствени кучета да бъдат оставени в приюти.

Най-четени