Белезници за столични ченгета заради наркотрафик (СНИМКИ) 16.10 | 13:58

Освен да продават дрога, осигурявали и „чадър“ на други дилъри срещу пари

От iNews.bg

Двамата полицейски служители от столичното Седмо районно управление са задържани вчера. Причината за ареста им е наркотрафик, съобщиха от МВР. Белезниците са щракнати на ръцете им след разследване на отдел "Вътрешна сигурност".

Работата по случая започнала още през юли тази година, когато срещу двамата униформени са постъпили данни, че разпространяват дрога. Залавявнето им вчера станало непосредствено след получаването на 2000 лева подкуп, предварително "белязани" от разследващите.

Събраните до момента доказателства сочат, че те са продавали амфетамини, марихуана и други наркотични вещества на наркодилъри, които пък ги разпространявали на дребно в обслужвания от полицаите район. Едновременно с това служителите събирали от всеки дилър по 2000 лева месечно "такса спокойствие". Онези, които отказвали да плащат, били заплашвани, че ще бъдат задържани и срещу тях ще бъдат образувани преписки и досъдебни производства.

При извършените претърсвания в специален тайник в дома на единия от полицейските служители са намерени и иззети разноцветни таблетки, разпределени в найлонови пликчета. Според полеви тест, става дума за амфетамини. Окончателно заключение за състава на таблетките предстои да даде назначена по случая експертиза.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура двамата са задържани за 72 часа. Утре /17 октомври/ в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за постоянното им задържане.

1991576

1991577

Водещи

Най-четени