Близки на кандидат за конституционен съдия се сдобили с апетитни имоти? 24.10 | 20:43

Такъв сигнал е подаден до председателите на парламентарните групи

От Андриян Георгиев

Срещу единия от четиримата кандидати за съдии в Конституционния съд от парламентарната квота е постъпил сигнал, съобщи депутатът от БСП Янаки Стоилов. 

По време на изслушването на четиримата кандидати той поясни, че сигналът е срещу сегашната съдийка във Върховния административен съд (ВАС) Венета Петрова-Марковска.

Според сигнала близки на Марковска са се сдобили с апетитни имоти. 

Кандидатурата ѝ е издигната от независимия депутат Дарин Матов.

По неофициална информация от кулоарите на парламента сигналите са подадени от лице, подписало се с името Георги Тонев.

Сигналът е адресиран до председателите на всички парламентарни групи.

Венета Петрова-Марковска каза при представянето си в Комисията по правни въпроси следното: "Дългогодишният ми опит като съдия – повече от 35 години, ме мотивира да желая да продължа професионалното си развитие. Конституционният съд като автономен орган има допирни точки с работата на Върховния административен съд. Разглеждала съм всякакъв вид дела – граждански, наказателни, административни. Работата ми във ВАС ми дава основание да мисля, че бих могла да се справя с материята, която предстои да се разглежда”. 

Янаки Стоилов заяви, че се отнася с предубеждение към кандидати, номинирани от независими народни представители. Марковска заяви, че издигането ѝ от независим народен представител е напълно нормално, тъй като по думите ѝ, тя е безпартийна. 

Водещи

Най-четени