Бойко Борисов: Като гледам, пилот в държавата няма 23.02 | 17:01

И Борисов, и Нинова, питат: Кой поръча уволнението на главния секретар на МВР?

От iNews.bg

"Като гледам, пилот в държавата няма". Така лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов коментира освобождаването на главния секретар на МВР Георги Костов от президента Румен Радев. Това стана по време на партиен бизнес форум. Така експремиерът иронизира държавния глава, който е военен пилот и биш началник на ВВС.

Борисов добави, че не е е важно името на най-висшия служител на МВР. "Но да се объркат всичките за пореден път кой го сменя, какви са мотивите, но само преди една седмица казват, че няма такова нещо. Кой предложи смяната? Кой? Интересува ме "кой" модел", пита Борисов.

Борисов многократно вече е заявявал, че не само президентът Румен Радев, но и служебното правителство на Огнян Герджиков, назначено от държавния глава, също е на БСП. По тази причина той счита, че зад чистката на кадри стоят социалистите, които след това ги заменят със свои. Вчера лидерът на ГЕРБ дори поздрави иронично лидерката на БСП Корнелия Нинова, че партията й "напредва добре", правейки намек, че левицата вече разполага с правителство и реално управлява.

Днес обаче Нинова отрече категорично каквато и да било "червена" намеса в уволнението на главния секретар на МВР. Тя дори обяви, че БСП проверява кой е поръчал отстраняването на Георги Костов от поста.

Водещи

Най-четени