Борисов: Засега няма данни за пострадали българи в Мюнхен 22.07 | 23:30

Премиерът е разговарял по телефона с генералния ни консул в баварската столица

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с генералния консул на страната ни в Мюнхен Антоанета Байчева във връзка с обстановката в града, съобщи правителствената пресслужба. Байчева е уверила министър-председателя, че поддържа връзка с официалните власти и към момента няма данни за пострадали български граждани при двете нападения с огнестрелни оръжия днес в баварската столица.

Екипът на дипломатическите ни представителства във Федерална република Германия следят ситуацията и са във връзка с консулството ни в Мюнхен. Те ще съдействат на всички наши сънародници, които имат нужда от помощ.

Телефонът за спешни случаи и информация относно събитията на ГК Мюнхен: 0049 172 888 10 56

Междувременно спецоперацията по издирването на тримата нападатели, стреляли безразборно по посетилетиле в търговски център "Олимпия", а после и в близата метростанция, продължава.

Властите блокирата цялата транспортна система в Мюнхен и призовават хората да останат по домовете си поради опасност от самоубийствени актове.

Часове наред след началото на атаката, започнала около 18.00 часа германско време в ресторанта на Макдоналдст, полицията се въздържаше да определи стрелбата като терористично нападение, но вече е сигурна, че става въпрос именно за подготвен ислямистки терористичен акт.

 



Водещи

Най-четени