Борисов бесен на Радев за публикуването на стренограмата за КТБ 10.06 | 12:03

Вече ще участвам в КСНС само пред очите на медиите, закани се премиерът

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов е бесен заради решението на президента Румен Радев да публикува стенограмата от срещата на властите на държавата от юни 2014 г., на която е била обсъдена започналата към онзи момент криза с КТБ. Това стана ясно от коментара на министър-председателя. Според думите му в крайна сметка публикуването на записа от срещата не е в негов ущърб, даже напротив. Но по този начин се е нарушил принципът държавните мъже да обсъждат най-важните неща за сигурността и стабилността в страната спокойно.

Консултативният съвет по национална сигурност (КСНС) беше единственото място, където отговорните хора в държавата могат спокойно да разговарят. Оттук нататък ще участвам в КСНС само, ако медиите са вътре", заяви Борисов. "Стенограмата е в моя услуга, но оттук нататък КСНС губи своя смисъл. Аз ще участвам на КСНС само ако медиите са вътре. В най-лошия случай, ако се извади монитор долу, както във ВСС, медиите да присъстват и да го гледат. Иначе няма да допусна след година, 2 или 3 да ме скарат с някоя съседна държава, ако сме изказали свои опасения, съображения или каквото и да било и някой реши да си направи евтин пиар с това”, каза още Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Всички стенограми да ги разсекретят. Ако може и аз това постановление за "Грипен"-ите да го разсекретя също, да видите каква глупост”, коментира още премиерът.

Водещи

Най-четени