Борисов бързал да излезе от болницата заради Меркел 27.02 | 17:57

Премиерът в оставка е получил хипертрофия на миокарда

От Кремена Бедерева

Премиерът в оставка Бойко Борисов остава и днес в болница "Лозенец" за наблюдение. Стойностите на кръвното му налягане не са се нормализирали, съобщи директорът на болницата д-р Любомир Спасов пред БНР.

Премиерът Бойко Борисов ще остане за лечение в болница Лозенец, обяви директорът на болницата.

"Тази сутрин правихме изследвания, а през нощта на монитора има няколко високи стойности, така че го посъветвах да остане в болницата, за да продължим наблюдението и медикаментозното лечение", обясни д-р Спасов.

Министър-председателят в оставка поискал да си тръгне от болницата днес, защото имал неотложен разговор с германския канцлер Ангела Меркел в 15.00 часа в Министерски съвет.

Д-р Спасов се пазарил с него известно време и успял да го убеди с мотива, че ще прехвърлят разговора с Меркел в болницата.

В разговора германския канцлер настояла да се информира за здравословното състояние на българския експремиер и му пожелала бързо възстановяване.

Тя се поинтересувала още от ситуацията в страната и подадената от него оставка. Борисов запознал Меркел с мотивите си и й обещал да направи всичко възможно България да остане добър и предвидим европейски партньор.

От дългите спортни тренировки Борисов е получил хипертрофия на миокарда, посочи той.

Това се отразява на сърцето и също повишените изисквания, които се появяват при високо кръвно налягане се отразяват именно върху сърдечния мускул.

Добре е да спортува, но умерено и без тежки натоварвания, препоръча лекарят.

 

Премиерът в оставка Бойко Борисов вече трети ден лежи в бившата Правителствена болница с хипертония и високо кръвно налягане.

По-рано директорът на болницата обяви, че хипертоничната криза на експремиера е овладяна и той ще бъде изписан днес по обед.

Състоянието му отложи днес заседанието на Министерски съвет и министрите решиха да заседават утре.

Водещи

Най-четени