Борисов вече пристигна в Израел 12.06 | 14:59

Срещите му с Нетаняху и Ривлин са утре

От iNews.bg

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Тел Авив. Премиерът бе посрещнат от Н. Пр. г-жа Ирит Лилиан, извънреден и пълномощен посланик на Държавата Израел в Република България. В Ерусалим премиерът Борисов ще проведе среща с председателя на Американския еврейски комитет (АЕК) Дейвид Харис. По-късно Бойко Борисов ще участва в пленарната сесия на Глобалната конференция на Американския еврейски конгрес.

В делегацията водена от премиерът Бойко Борисов са включени вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи и национален координатор по антисемитизма Георг Георгиев и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Утре са предвидени срещи на Борисов с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, с президента Реувен Ривлин и с лидера на опозицията Исаак Херцог. Премиерът Борисов ще разговаря с президента на Световния еврейски конгрес Роналд Лаудер. Българската делегация начело с Бойко Борисов ще бъде приета и от Патриарха на Ерусалим Теофилос Трети. Те ще имат среща и с българската общност в Тел Авив, за която концерт ще изнесе ансамбълът на Николина Чакърдъкова. В Рамалла делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, ще разговаря с премиера на Палестина Рами Хамдалла за възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество и за Близкоизточния мирен процес.

Водещи

Най-четени