Борисов използвал Авиоотряд 28 за такси 07.06 | 09:52

"Обслужвал е и БФС", смята депутатът от "Атака" Венцислав Лаков

От Кремена Бедерева

Съществуват сериозни данни, че военни и правителствени самолети са използвани от бившия премиер Бойко Борисов и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за изнасяне в чужбина на милиарди левове от престъпна дейност, които да бъдат вкарани в офшорни сметки.

"Посоката е била Ливан. Оттам парите е можело да бъдат разпределени навсякъде." Това обяви в парламента Волен Сидеров, като се позова на източници, близки до Борисов и Цветанов, които вече не се страхуват да говорят.

Лидерът на "Атака" призова за проверка на скандалните разкрития.

Дейността на Авиоотряд 28 ще бъде подробно проучена от създадената Анкетна комисия в парламента. Неин председател е Венцислав Лаков от "Атака", който гостува в сутрешния блок на TV7 заедно с депутата от Коалиция за България Жельо Бойчев, член на същата комисия.

"Поводът да се създаде тази комисия е повдигнат още в предишното НС. Вероятно е да се окаже, че Авиоотряд 28, който е със специално предназначение със строг режим, не само е бил използван като такси, а е обслужвал и Българския футболен съюз (БФС), коментира Бойчев.

Освен отряда има данни и че хеликоптерите "Кугър" са използвани с цел да превозват Борисов, за да открива обекти, като един летателен час струва 2500 долара на час, допълни още Лаков.

"Ген. Тодор Коджейков, шефът на НСО, лично е поръчвал машините на ген. Симеон Симеонов - командващия ВВС", заяви Лаков. "Лично съм пътувал като журналист и нито веднъж не съм бил проверяван на митницата. Имаме списъци, ще засечем всичко. Парите са изнасяни със сакове, куфарчета."

Водещи

Най-четени