Борисов имал повече различия с Плевнелиев, отколкото с Радев 04.10 | 15:56

Цигулките ни с президента свирят в една тоналност, каза министър-председателят

От iNews.bg

Бойко Борисов е имал повече различия по време на президентството на Росен Плевнелиев, отколкото сега при Румен Радев. На въпроса има ли война между президента и премиера, Борисов обясни, че винаги е имал "перфектни работни отношения" с държавния глава. Даде за пример, че преди който и да е да пътува в чужбина, позицията на България се стикова. Той отбеляза, че това не било така, когато е пътувал Плевнелиев, предаде БНТ.

"Мисля, че президентството има първа цигулка в лицето на президента Радев и че кабинетът има първа цигулка в мое лице. Двете цигулки свирят в една тоналност за доброто на България. Беквокалите Йончева, Нинова, Цветанов - имат други функции в парламента и не трябва да следим какво казват те, за да не ни влошат отношенията. Да оставим и неговите, и моите певци и свирачи. Казвам им да не го нападат, но от сутрин до вечер неговите беквокалистки го правят", заяви премиерът.

Борисов подчерта, че с Радев не могат да забранят да се провеждат дебати в Народното събрание. "Каквото правят в парламента, да не се отразява на нашите отношения. Мога да им забраня, но той ще го направи ли? Ако го направим, няма ли да заговорите за колаборация? Ние си гледаме нашата работа, а те правят каквото партиите им диктуват", каза Борисов. И допълни, че на фона на случващото се в Европа и най-лошият мир е по-добър от всяка една война.

Водещи