Борисов към актива на ГЕРБ: Ако не ви светне червената лампа, аз ще ви светна синя! 20.01 | 15:00

Премиерът се накара, че левицата ги настига

От iNews

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи силно критично изказване пред съпартийците си на националната работна среща на партията в НДК, заради това, че ГЕРБ се срива, а БСП почти ги настига. Борисов не спести забележки към министри и най-вече към кметовете на партията. Той не може да си отговори каква е причината партията "да слиза надолу", а в същото време ГЕРБ да е направила толкова значими неща за гражданите, предаде Канал3.

"Обичам ви, но не е даденост това! Факт е, че БСП, с тези провалени политици, ви доближават", предупреди апарата на ГЕРБ той.

"Това, ако не ви светне червената лампичка, аз ще ви светна синя!", закани се лидерът на ГЕРБ на финала на 40-минутната си реч.

Критичните нотки белязаха още началото й, като този път, въпреки изредените успехи на правителството и местната власт, лидерът на ГЕРБ наблегна на кусурите и нареди да се коригират.

"Народът избор след избор ни даваше своето доверие. Направихме доста повече, отколкото може една партия да направи", заяви той в началото на речта си към партийния актив. Това обаче било лесно, защото преди ГЕРБ нищо не било направено. Борисов изреди успехите в национален и местен мащаб, но след това  акцентира върху критиките.

"Защо обаче нашата подкрепа намалява? Да, ще кажете, износваме се", каза Борисов. И напомни, че от първото правителство на ГЕРБ само той и Томислав Дончев са в кабинета. "Депутати, кметове подменихме. Никога не сме имали по-ефективна борба с контрабандата", изтъкна Борисов.

Борисов не подмина и министри, които внасяли законопроекти с глупости вътре, а на Цветанов му се налагало с висш пилотаж да ги отстранява. Фокусът на недоволството му обаче падна върху градоначалниците.

"Ако не си прочистите къщичките, рано или късно то ще избие, дали в суджук или нещо друго", нахока премиерът кметовете, като им се скара и за липсата на реакция срещу черния пиар на БСП за санираните блокове. Прокапали няколко, но кметовете на управляващата партия не реагирали да съберат доволни обитатели от успешно санираните блокове и да защитят постигнатото. Затова Борисов се закани да не им отпусне повече пари за саниране.

"Хората не обичат елитарни партии. Ние трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова. И да не го допуснем", нареди Борисов. "Ние всяка душа, всеки човек трябва да го чуем и да му помогнем, защото имаме ресурса да му помогнем", постави задачата на местните управници лидерът на ГЕРБ.

"Те се борят за власт, ние искаме да подобрим живота на хората", сравни целите на ГЕРБ и опозицията премиерът. "Те ви избиват зъбите с някаква жълта новина и вие се сгушвате и не отговаряте", скара се Борисов на кметовете на партията.

Водещи