Борисов на тур из Северна България за рязане на ленти 29.11 | 13:31

"Всеки ден показваме на хората какво прави правителството ни в най-голямата криза"

От Андриян Георгиев

Всеки ден показваме на хората какво прави нашето правителство и то в най-голямата криза. Това каза премиерът при откриването на обновена отсечка по пътя Твърдица – Елена.

Ремонтът на близо 40 км от трасето беше финансиран с 11 520 000 лв. от държавния бюджет. Пътят е строен преди 50 години, не е ремонтиран никога досега и не е използван от 12 години. С откриването му няма да се налага хората да минават по обходни маршрути, за да стигнат до другата страна на Стара планина.

Борисов коментира, че тази година има с близо два пъти по-малко жертви по пътищата и това се дължало на това, че когато асфалтът е нов, сцеплението на гумите, маркировката, мантинелите са много по-сигурни.

"Може да съм по-притеснен за тези избори, но след 10 години всички вие ще кажете браво, че тогава в най-голямата криза се стегнахме и си направихме инфраструктура", заяви министър-председателят, цитиран от агенция "Фокус". 

По думите му вчера е открито едно от най-хубавите кръстовища. "Строим много в София, но строим много и в страната", каза Борисов. "Фактът, че днешният път е готов, сега във Варна ще ни е готов театърът", похвали се премиерът. 

"3 млрд. и половина, 4 млрд. излишъци имаше при тройната коалиция, този път струва 11 милиона, направете си проста сметка, с 4 милиарда лева този път е 11 милиона. Колко такива пътища трябваше да има в България, за да ги видите тези пари къде са отишли", заяви Бойко Борисов. Думите отлитат, пътят остава, за пореден път каза премиерът. 

След откриването на рехабилитирания път Борисов отпътува за Варна, където откри новоизграден спортен комплекс в местния Икономически университет. Стойността на спортния комплекс е близо милион и половина лева. Сградата е с площ от 2000 кв. м. и с 500 места за публиката. 

Борисов каза, че правителството ще продължи да подкрепя развитието на спортните бази в България. По думите му освен нови библиотеки и компютърни клубове, българските ученици и студенти имат нужда и от места, където да тренират и да се развиват физически. 

Към варненските журналисти премиерът се обърна с препоръка да показват построеното до този момент от правителството. "Показвайте пътища, театри, аули, библиотеки, спортни зали и не коментирайте нищо."

Водещи

Най-четени