Борисов разпореди Дянков и Павлова да отидат в парламента 23.05 | 10:50

Те трябва да кажат на депутатите какви мерки са взети във връзка със земетресението

От Кремена Бедерева

Симеон Дянков и Лиляна Павлова да отидат в парламента да кажат на депутатите какви мерки сме взели във връзка със земетресението. Това разпореди премиерът Бойко Борисов преди днешното заседание на Министерски съвет.

Думите на премиера идват, след като от Коалиция за България поискаха изслушване в пленарна зала на премиера Бойко Борисов или на финансовия министър Симеон Дянков, или на регионалния - Лиляна Павлова, заради земетресението в Перник и региона.

Това обяви от името на групата на левицата Ангел Найденов в началото на днешното пленарно заседание, което започна с 20 минути закъснение заради липса на кворум, съобщава БТА.

Социалистите искат да чуят от изпълнителната власт как е организира работата на държавните структури, на кризисния щаб и съответно какви действия ще се предприемат за преодоляване на щетите, които по данни на кметовете надхвърляли милиони, дори десетки милиони лева.

Найденов декларира, че депутатите от ПГ на КБ ще дарят свои средства по сметките на засегнатите общини и призова колегите си отляво и отдясно да ги последват.

Ангел Найденов обяви и дарителска акция на социалистите-депутати в помощ на пострадалите в пернишките общини.

Водещи

Най-четени