Борисов с нестандартен дар за престолонаследника на ОАЕ 21.10 | 15:40

Премиерът ни му връчи униформа на антитерорист от българската армия

От Ани Романова

Униформа на антитерорист от българската армия подари Бойко Борисов на престолонаследника на ОАЕ, който ги колекционира, съобщава "Труд". 

Възможностите за активизиране на двустранното сътрудничество беше водещата тема в срещата на министър-председателя Бойко Борисов с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян.

Премиерът Борисов определи като позитивни реалните стъпки, които вече се правят в тази посока – както с откриването на посолства на България и на ОАЕ съответно в Абу Даби и в София в началото на годината, така и с настоящото му посещение във федералната монархия, което е първа визита на това равнище в историята на двустранните отношения на страна ни с ОАЕ.

Според българския министър-председател, след като вече са налице постоянни дипломатически представителства в двете столици, е важно политическият диалог да се доразвие, за да се създадат предпоставки за по-нататъшно ползотворно сътрудничество. 

Престолонаследникът на Абу Даби изрази желание да посети България. От своя страна българският министър-председател благодари за гостоприемството на своя домакин. "За мен беше чест да чуя българския химн и тук и да Ви поздравя от името на българския народ", добави премиерът Бойко Борисов.

Водещи

Най-четени