Борисов се изпусна: ГЕРБ "събират" парламента да бранят президента 13.08 | 16:05

Извънредното заседание било заради атаката срещу Плевнелиев

От Христина Рафаилова

Докато президентът твърди, че актуализацията на бюджета е в името на държавата и народа, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов издаде истинските мотиви за свикването на НС. 

След като стопира ремонта на основния финансов закон, Росен Плевнелиев беше обвинен от мнозинството в парламента и от правителството, че е заел страната на определена политическа сила.

Днес бившият премиер доказа, че тези подозрения са истина. Той обясни, че от ГЕРБ настоявали за извънредно заседание на парламента заради атаките на управляващите срещу президента. 

"По този начин ние изолирахме всяка възможност той да бъде обвиняван в какъвто и да било грях или впоследствие - в какъвто и да било провал на правителството", заяви лидерът на ГЕРБ, цитиран от агенция "Фокус". 

Той видя сценарий в намерението депутатите да обсъдят президентското вето в края на август. Първоначално председателят на НС Михаил Миков назначи за тогава заседанието на Народното събрание. След това герберите внесоха подписка с искане обсъждането на стопирането да се случи в най-кратки срокове. 

Борисов твърди, че управляващите искали да накарат хората наесен да считат, че президентът Росен Плевнелиев е навредил на социално уязвимите групи с ветото. 

Водещи

Най-четени