Борисов хвърля оставка, ако върнат пушенето на закрито 15.12 | 14:55

Да се надяваме, че няма да ме карат да ходя с оставка на следващото гласуване, каза премиерът

От Ралица Стоянова

Премиерът заяви готовност да подаде оставка, ако депутатите от ГЕРБ гласуват "за" отпаденето на забраната за пушене на закрито.

"Да се надяваме, че няма да ме карат да ходя с оставка на следващото гласуване", каза Борисов. Той изрази надежда депутатите да се съобразят с мнението му. "Ние, като партия, сме поели да пазим здравето на хората. Абсолютно съм против да падне забраната", категоричен беше премиерът, цитиран от Dariknews.bg.

Ако ГЕРБ спечели следващите избори, Симеон Дянков ще бъде отново финансов министър на България, обяви Борисов: "Много хора го мразят, но той се справя много добре. Много държави фалираха, много държави изкараха хората си на улицата, след като бяха харчили повече, отколкото са произвеждали. Ние сме отговорни хора и към следващите поколения", каза премиерът.

Борисов за пореден път обясни, че ГЕРБ е категорично против строежа на нова атомна централа на площадката край Белене заради непосилната ѝ цена. На референдума през януари партията ще гласува "за", защото няма уточнение за нова ядрена централа, обясни премиерът.

В четвъртък (13 декември) членовете на здравната комисия в парламента отхвърлиха с пълно единодушие промените в Закона за здравето, целящи отмяна на пълната забрана за тютюнопушене.

 

Водещи

Най-четени