Бракувани швейцарски трамваи заменят най-старите в София 21.03 | 15:00

Договорените 25-годишни "пенсионирани" мотриси са 2 години по-млади от столичните

От iNews.bg

Най-старите трамваи в София, пуснати през 1980 г., ще бъдат заменени до седмици с 25-годишни пенсионирани мотриси от швейцарския град Базел. Столична община е договорила общо 28 трамвая от алпийската страна до края на годината, от които първоначално са доставени четири.

Швейцарските трамваи са модернизирани в периода 2000-2002 г., като са им добавени нископодова секция за по-голяма достъпност и различни системи, които подобряват комфорта на пътниците и сигурността на ватманите, изтъкнаха от общината, цитирана от Дарик. Инсталирани са им и видеонаблюдение и системи за сигурност при затваряне на вратите.

Трамваите са с капацитет 60 седящи и 160 правостоящи места. Максималната им скорост на движение е 60 км/ч. Производител е Schindler Waggon AG с електрооборудване на Siemens AG и ABB AG.

Първите трамваи ще бъдат пуснати по линията номер 8, която обслужва "Люлин", а следващите ще са по линии 6 и 12. Целта е те да подменят най-амортизираните возила, които сега се движат в София, обясниха от общината.

Водещи

Най-четени