Британците не мирясват – омразата им към българите расте със скоростта на светлината 17.02 | 11:12

70% искат и тотална забрана на имиграцията

От Христина Рафаилова

Берлинската стена отдавна е лош спомен за Европа, но ако зависеше от британците, те биха се оградили с подобно бетонно съоръжение.

Според поредното проучване на общественото мнение на Острова 70% от поданиците на кралицата смятат, че имигрантите трябва да имат ограничен достъп до страната им или да им бъде наложена тотална забрана.

65 на сто пък от англичаните обявяват, че се разтревожени от броя на чужденците, пристигащи във Великобритания. 

Изследването показва и огромната роля, която медиите в Обединеното кралство играят за пораждането на сериозна антиимигрантска вълна. 

С това поне се похвали Daily Express – вестникът, който поде кампания за налагане на строг контрол върху притока на източноевропейци.

Политиците обикновено не се вълнуват много от това какво смятат гражданите. Кореняците обаче са твърдо решени "да извиват ръцете" на управляващите. Над 41% твърдят, че от това какво ще направи правителството спрямо пришълците ще зависи как ще гласуват на следващите избори.  

Британците сериозно подкрепят ограниченията на пазара на труда за българи и румънци. Масовата паника от източноевропейците на Острова се зароди малко преди да отпаднат ограниченията за работа за гражданите на двете държави. 

Всеки втори поданик на кралицата иска да има предимство при наемането на пазара на труда. Близо 60 на сто смятат, че имигрантите не трябва да имат право на достъп до здравната система в рамките на 1 година. Също толкова англичани мислят, че за да бъдат наети на работа, чужденците трябва да говорят добър английски.  

От вътрешното министерство завиха, че има сериозно намаление на миграционния поток на Острова и обещаха да бъде изградена система, която да е справедлива към британските граждани. 

Водещи

Най-четени